Logo drosophila

Blog

Krátké ohlédnutí za první bylinkovou přednáškou & pozvánka na druhou bylinkovou přednášku (27. 3.)

autor: | 22. 03. 2017 | Aktuality

První přednáška Farmaceutické botaniky aneb bylinek pro zdraví proběhla jedno březnové pondělní odpoledne, konkrétně 6.3 v 16:00. Již dlouho dopředu byla zamluvena místnost s označením R317 a s přibližně 60 volnými místy. Po shlédnutí fronty, která se tvořila na chodbě před zmíněnou učebnou, se nám orosilo čelo a museli jsme vymyslet náhradní plán. Nakonec vše dobře dopadlo a všech cca 120 lidí se nám povedlo odvelet do auly, která svou kapacitou splňovala potřeby osobního prostoru každého posluchače.
Po naprosto ukázněném přesunu mohla začít samotná přednáška, kdy doktorka Zdeňka Chocholoušková předvedla naprosto ohromující výkon v podobě tříhodinovového povídání, které v závěru ocenil i pan profesor Liška, který je vedoucím katedry chemie a nepřímo tak zašťiťoval relevantnost informací chemického rázu. Všichni posluchači napjatě poslouchali nekončící proud informací, kterými nás Zdeňka přímo zavalila. Z mnoha propisek se téměř kouřilo, ale o zábavu bylo postaráno – dozvěděli jsme se mnoho pikantních informací z pestrého života bylinek i přednášející samotné.

K příjemnému povídání jsme mohli popíjet bylinný čaj – tzv. posilující, který obsahoval směs lípy, třezalky a meduňky. Ten dokresloval, ba přímo podtrhoval, příjemnou atmosféru produktivně stráveného odpoledne.
Za Drosophilu se na další přednášce (27. 3.) těší Kachna!